Un preot spune că a descoperit secretul Focului Sacru din Biserica Sfântului Mormânt. Adevăr sau blasfemie?

S-au scris multe despre secretul Focului Sacru din Biserica Sfântului Mormânt, dar acum un preot armean spune că a descoperit cum se petrece „minunea”.

Preotul Samuel Agoïan, este reprezentantul Patriarhiei Armene la Ierusalim. Acesta a declarat cu mâna pe  inimă că a elucidat secretul Focului Sacru. Se pare că procedeul are  legătură cu Biserica Coptă.

Samuel Agoïan le-a spus reporterilor israelieni ce se întâmplă de fapt în momentul apariţiei miraculoase a Focului Sacru, conform celor de la Adevărul, care citează portalul de ştiri IsraelInfo, preluat de agenţia rusă Sputnik.

Care este de fapt secretul Focului Sacru?

Conform preotului, nu este nimic ieșit din comun. De fapt, focul ar fi de fapt aprins de către patriarhi de la un felinar pe ulei.  Prelații Bisericii Coptecare au fost și ei prezenți lângă preot în momentul interviului controversat.

„Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii“, a declarat preotul.  După cum era de așteptat, prelații Bisericii Copte, au reacţionat imediat și au cerut jurnaliştilor să se oprească din filmat.

„Ia-ţi camerele de aici, minte”, ar fi strigat unul dintre preoți.

În momentul respectiv, preotul armean a spus că reprezentanţii copţilor, spre deosebire de armeni, nu sunt prezenţi la ceremonia respectivă și că el știe mai bine ce se petrece de fapt întăuntru.

După cum știm deja, Focul Sfânt simbolizează lumina miraculoasă a Învierii lui Hristos. Despre acesta a vorbit și apostolul Petru, fiind considerat un element sacru de credincioşi.

Lumina Sfântă (în greacă: Άγιον Φως) sau focul haric, este considerată de creștinii ortodocși a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui Ortodox.

Mulți o consideră cea mai veche minune anuală atestată a lumii creștine.

A fost documentată consecvent din 1106, mențiunile anterioare fiind sporadice.

Ceremonia este transmisă în direct în Grecia, Rusia, Ucraina, România, Belarus, Bulgaria, Georgia, Cipru, Liban și alte țări cu comunități majoritare creștin-ortodoxe.

Sursa; https://stiridecacao.ro/un-preot-spune-ca-a-descoperit-secretul-focului-sacru-din-biserica-sfantului-mormant-adevar-sau-blasfemie/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.