Val de AER CALD din Africa, peste România. Ce ne rezervă VREMEA în perioada următoare

Luna martie a adus fenomene rare şi o vreme la extreme. Şi aşa pare să se şi încheie. După nămeţi şi viscol, căldura topeşte rapid zăpada şi sapă adânc în asfalt. Gropi uriaşe sunt ascunse sub bălţi în marile oraşe. În timp ce în satele în care apa a mişcat la propriu pământul, casele au început să o ia la vale. Astăzi, meteorologii au anunţat şi cum va fi vremea până la Paşte. 

Capitala României e plină de gropi şi de bălţi. Vremea caldă a topit zăpada mai repede decât se aşteptau autorităţile, iar micul Paris e acum mica Veneţie. Sărim sau le ocolim, dacă le observăm la timp! Cu ochii la trotuarele inundate, însă, s-ar putea să scăpăm din vedere pericolul de la streşini.

Se anunţă o încălzire bruscă în această săptămână. Şi aduce pericol de inundaţii la Dunăre, în zonele aflate sub cod portocaliu. Câteva zeci de persoane riscă să fie evacuate deja la Cernavodă.

Meteorologii anunţă că, odată cu încălzirea vremii, în multe zone din ţară vin şi ploile. Creşterea accentuată a temperaturilor se datorează unui val de aer cald care va ajunge în România, dinspre Africa, începând de joi.  În numai cinci zile vom trece de la minus 16 grade, câte s-au înregistrat ieri dimineaţă în Moldova, la 22 de grade estimate în sudul ţării, vineri şi sâmbătă.

În duminica Floriilor se anunţă însă precipitaţii. În Săptămâna de dinaintea Paştelui vremea va rămâne caldă, cu maxime de peste 20 de grade în sud şi ploi izolate. Dacă prognozele meteorologilor nu vor mai suferi schimbări, în Duminica Învierii ne vom bucura de soare, dar şi de o temperatură în uşoară scădere faţă de ziua de sâmbătă.

Sursa: https://a1.ro/news/social/val-de-aer-cald-din-africa-peste-romania-ce-ne-rezerva-vremea-in-perioada-urmatoare-id746798.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.