Veste bomba pentru romani! Liviu Dragnea a primit sentinta finala: „Condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare!”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentința în dosarul „DGASPC Teleorman”, în care a fost judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

S-au dat următoarele condamnări:

Floarea Alesu – 3 ani și șapte luni și 20 de zile cu executare

Rodica Miloș – 3 ani cu suspendare, cu termen de încercare de 5 ani

Șefu Olguța – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare 5 ani

Ionel Marineci – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Valentina Mirela Marica – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani.

Bombobica Prodana, fostă Dragnea – încetează procesul penal, primește amendă de 1000 de lei

Claudiu Balaban – 3 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 5 ani

Gheorghe Nicușor – 1 an de închisoare cu suspendare, termen de încercare 3 ani

Anisa Stoica – 1 an de închisoare cu suspendare, termen de încercare 3 ani

Adriana Botorogeanu – 2 ani de închisoare cu suspendare, termen de încercare de 4 ani.

Liviu Nicolae Dragnea – achitare pentru fals intelectual,


Până acum, pronunțarea sentinței a fost amânată de două ori. La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul”, în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

Tot pedepse spre mediu au fost solicitate pentru Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman, şi Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman, pentru acuzaţiile care li se aduc. Pentru Constantin Claudiu Balaban, şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din municipiul Alexandria, Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, şi Valentina Mirela Marinca, la data faptelor şef al Complexului de recuperare şi coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, anchetatorii au solicitat, având în vedere că au recunoscut faptele, pedepse orientate către minimum pentru acuzaţiile din dosar.

Totodată, în cazul inculpaţilor care au dorit judecarea în procedură simplificată – Anisa Niculina Stoica, Adriana Botorogeanu (cele două angajate la DGASPC Teleorman despre care procurorii spun că lucrau de fapt la sediul Organizaţiei judeţene PSD Teleorman) şi Nicuşor Gheorghe, la data faptelor şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare -, DNA a cerut ca aceştia să fie condamnaţi pe o perioadă orientată către minim prevăzut de lege şi cu reducerea unei treimi din pedeapsă.

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză. Pe latură civilă, DNA apreciază că fiecare inculpat trebuie să contribuie la repararea prejudiciului adus DGASPC Teleorman. Avocatul lui Liviu Dragnea, Marian Nazat, a susţinut că niciun martor din dosarul DGASPC Teleorman nu spune să fi auzit de vreo instigare a lui Dragnea şi că acesta nu era abilitat să controleze Direcţia.

Sursa: http://evz.ro/sentinta-liviu-dragnea.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.