Vești excelente pentru românii care au de dat bani la STAT: Cine va beneficia de ANULAREA datoriilor la Fisc

O măsură salvatoare pentru cei cu datorii la stat a fost anunţată de ministrul de Finanţe! Guvernul pregăteşte o amnistie fiscală prin care zeci de mii de români vor scăpa nepenalizaţi dacă îşi vor plăti datoriile într-un interval stabilit de lege.

Eugen Teodorovici nu a oferit detalii despre proiect, analiştii fac doar scenarii, însă reporterii Observator au reuşit să afle, cu ajutorul unor surse, care ar putea fi variantele pe care ar urma să mizeze Guvernul pentru a strânge, într-un timp cât mai scurt, bani la buget.

Săptămâna viitoare, ministrul de Finanţe ar urma să anunţe cine va beneficia de ştergerea datoriilor la Fisc şi cum se va aplica amnistia fiscală.

Potrivit unor surse, o primă variantă ar fi aceea ca amnistia să îi vizeze pe cei care desfăşoară activităţi independente – precum drepturile de autor şi pe cei care obţin venituri din chirii şi au acumulat restanţe şi penalităţi.

În al doilea scenariu, cele peste 11 mii de persoane fizice de pe „lista ruşinii”, printre care se află şi persoane publice, ar putea beneficia de amnistie fiscală pentru dobânzi şi penalităţi, dacă îşi achită integral datoriile

Iar a treia variantă ar fi una mai veche, luată în considerare de ministerul de Finanţe încă de acum câţiva ani. Va exista un moment ZERO, în care cei care au venituri nedeclarate încă, pe care nu le pot justifica, să le poată declara oficial, fără sancţiuni.

Astfel, statul îşi propune să fiscalizeze banii „negri” pentru care să aplice un impozit de zece la sută, mai spun sursele. Deocamdată, niciuna dintre aceste variante nu a fost confirmată de ministerul de Finanţe.

Sursa: https://a1.ro/news/economic/vesti-excelente-pentru-romanii-care-au-de-dat-bani-la-stat-cine-va-beneficia-de-anularea-datoriilor-la-fisc-id781292.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.