VIDEO / Decizie fără precedent luată de autorităţi. Ce urmează să se întâmpla la metrou, după crima teribilă de anul trecut

Moartea Alinei Ciucu, o tânără care a fost împinsă pe şinele metroului în Bucureşti, nu rămâne fără ecou. După ce oamenii s-au revoltat şi au semnat petiţii, primele uşi de protecţie, care se închid şi se deschid automat când trenul soseşte în staţie, ar putea fi montate în curând într-una dintre staţii.

Metrorex vrea să monteze uşi de protecţie în staţiile de metrou, exact cum sunt şi în Londra, Milano sau Torino. Uşile de sticlă montate pe peron se deschid şi permit accesul pasagerilor în vagoane în deplină siguranţă. Dacă în staţie nu este niciun tren, uşile glisante rămân închise, astfel încât călătorii nu mai au acces la linia de metrou.

Această idee a fost discutată de reprezentanţii Metrorex cu un grup fracez pentru staţia Victoriei 1, care este cea mai aglomerată, dar astfel de uşi ar urma să fie montate în toate staţiile de metrou, pentru a evita riscul unor incidente ca cel din urmă cu câteva luni, atunci când Magdalena Şerban a împins-o pe Alina Ciucu în faţa metroului, tânăra pierzându-şi viaţa.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/video-decizie-fara-precedent-luata-de-autoritati-ce-urmeaza-sa-se-intampla-la-metrou-dupa-crima-teribila-de-anul-trecut-163627.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.