VIDEO / Doamnelor, noutăţi în viaţa de cuplu! A apărut pastila contraceptivă pentru bărbaţi

Pastilele contraceptive vor putea fi folosite în viitor şi de bărbaţi. Nu e vorba despre aceleaşi produse ca în cazul femeilor, ci de un nou tip de tratament.

Aceasta este descoperirea cercetătorilor americani care spun că tableta miraculoasă ar reduce testosteronul şi alţi hormoni esenţiali pentru reproducere, potrivit Observator.tv.

„Se pare că este sigură, nu are efecte secundare şi pare că scade nivelul testosteronului bărbaţilor”, a spus neurochirurgul Sanjay Gupta.

În acest moment singura soluţie prin care bărbaţii pot să nu mai producă testosteron este operaţia de extirparea testiculelor, dar în acest fel ajung sterili. Dar prin noua metodă de care vorbesc specialiştii fertilitatea nu va fi afectată.

„În timp, nivelul creşte la loc pentru că îi transmiţi organismului că nu trebuie să mai producă testosteron, nu e nevoie să facă asta şi se opreşte. Însă, dacă nu mai iei pastila, organismul nu va mai primi semnalul să se oprească şi va începe să producă testosteron. Este la fel ca pastila contraceptivă pentru femei”, a adăugat neurochirurgul Sanjay Gupta.

Pastila este la nivel de testare şi ar putea să apară pe piaţă peste câţiva ani.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/video-doamnelor-noutati-in-viata-de-cuplu-a-aparut-pastila-contraceptiva-pentru-barbati-160967.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.