VIDEO & FOTO / UPDATE: 9 persoane au murit, într-un accident teribil, în Neamţ

UPDATE: 11.00 Ionuţ Vîrlan este singurul supravieţuitor al accidentului din Neamţ. Acesta a fost internat în spital, iar starea lui este una bună. În momentul în care a aflat că toţi colegii săi au murit, acesta a avut o reacţie dureroasă şi a izbucnit în plâns.

UPDATE: 10.40 Şoferul microbuzului este un tânăr de 25 de ani, care este una dintre cele nouă victime ale tragicului accident.

UPDATE: 10.10 Prefectul judeţului a precizat că familiile victimelor au fost anunţate. De asemenea, prefectul a specificcat că microbuzul era unul improvizat, în loc de banchete, oamenii stăteau pe nişte bănci improvizate din lemn, potrivit Antena 3.

UPDATE: 09.43 A fost găsit trupul şi celei de-a doua persoane dată dispărută în urma accidentului din Neamţ. Bilanţul tragediei a ajuns la nouă morţi, o singură persoană reuşind să scape cu viaţă, aceasta aflându-se internată la spital.

UPDATE: 09.03  În microbuz se aflau zece muncitori, opt dintre aceştia pierzând-şi viaţa, în timp ce o persoană dată dispărută, iar una singură a reuşit să se salveze. Se pare că oamenii stăteau pe bănci improvizate, nepurtând centuri de siguranţă. Oamenii din microbuz erau muncitori şi erau transportaţi la serviciu, de la Arad spre Săvineşti şi Podoleni, iar vârstele lor sunt cuprinse între 17 şi 70 de ani.

O posibilă cauză ar fi o explozie la un pneu, potrivit declaraţiilor martorilor. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că în aceste momente se fac eforturi mari pentru ca şi cealaltă persoană să fie găsită.

UPDATE 08.55: Una dintre cele două persoane dispărute a fost găsită, este vorba de un adolescent de 17 ani. Bilanţul victimelor a ajuns la opt morţi, o singură persoană este în continuare dată dispărută, iar una singură a reuşit să se salveze, fiind internată în spital.

Ştirea iniţială

Tragedie cumplită, noaptea trecută, în judeţul Neamţ. Un microbuz în care se aflau 10 persoane a cazut în canalul râului Bistriţa. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, două sunt date dispărute, iar una a reuşit să se salveze.

Accidentul s-a produs în cursul acestei nopţi, în jurul orei 01.00, în comuna Viisoara (DN15), din judeţul Neamt.

Imediat, la nivelul județului Neamț a fost activat Planul Roșu și au fost mobilizate mai multe autospeciale de intervenție. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barcă de salvare și două echipaje medicale SAJ.  De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

Imediat după producerea accidentului, o persoană a reușit să iasă din apă, se află în stare de conștienţă și a fost transportată la spital. Pentru a putea acționă în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, din cele 9 persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar 7, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenție și a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate. În continuare, au loc acțiuni de căutare-salvare pentru cele 2 persoane care se află în apa canalului de fugă. Nu se ştiu încă cauzele accidentului, dar una dintre ipoteze este că un pneu ar fi explodat.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/accident-cumplit-noaptea-trecuta-un-microbuz-cu-zece-persoane-a-cazut-in-raul-bistrita-sapte-persoane-au-murit-iar-doua-sunt-date-disparute-161951.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.