VIDEO: În Germania a apărut ROBOTUL-PREOT care te spovedeşte şi îţi dă binecuvântarea… în cinci limbi!

În era tehnologiei totul este posibil, chiar şi spovedania la un robot-preot. BlessU-2 este primul astfel de robot din lume. Binecuvântează credincioșii în cinci limbi, ridică brațele și „emite” lumină din mâini, zâmbeşte sau este serios, spune rugăciuni şi le printează, la cerere.

BlessU-2 a fost realizat de o biserică din Germania pentru o expoziție ce marchează 500 de ani de când Martin Luther King a început răspândirea ideilor reformatoare despre Catolicism în Europa.

Potrivit The Guardian, BlessU-2, este echipat cu un ecran tactil de unde puteți selecta limba (germană, engleză, franceză, spaniolă și poloneză), voce masculină sau feminină și tipul de binecuvântare dorit. După ce ați ales, robotul ridică brațele spre cer, mâinile și nasul se iluminează și spune: „Domnul să te binecuvânteze și să te păzească.“ După aceea, citește un pasaj din Biblie. Credincioșii pot alege, de asemenea, să tipărească pasajul.

„Este doar un experiment pentru a deschide dezbaterea“, a declarat Sebastian von Gehren, purtătorul de cuvânt al Bisericii Evanghelice din Hesse și Nassau, care a dezvoltat prototipul.

Biserica din Hesse și Nassau dă asigurări că nimeni nu vede roboții ca o soluție la problema lipsei de preoți. „Mașina nu poate înlocui pastorul, asta e sigur.“ Reacțiile credincioșilor, cu toate acestea, nu au fost toate favorabile, unii au refuzat binecuvântarea, argumentând că nu e reală.

Sursa: https://infostiri.net/2017/06/04/video-germania-aparut-robotul-preot-care-te-spovedeste-si-iti-da-binecuvantarea-cinci-limbi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *