VIDEO / Momentul accidentului cumplit din Ungaria, surprins pe live chiar de șoferul microbuzului

Momentul accidentului cumplit din Ungaria, unde un autobuz a fost izbit de un camion și 7 români au murit, a fost surprins pe live, chiar de șoferul microbuzului.

Șoferul microbuzului implicat într-un grav accident în Ungaria făcea un live pe Facebook, în momentul în care s-a produs tragedia, informează dejeanul.ro.

Potrivit Adevărul, imaginile au fost postate pe rețeaua de socializare de către un prieten al șoferului microbuzului.

Potrivit autorităților maghiare, traficul a fost oprit, iar la fața locului s-au deplasat echipaje de la ambulanță și pompieri.

Reacția MAE

Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară. Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE. D

in datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.”

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/video-momentul-accidentului-cumplit-din-ungaria-surprins-pe-live-chiar-de-soferul-microbuzului-165888.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *