VIDEO / Pacienți tratați cu nervi și țipete. Scandal la Spitalul Judeţean Oradea

Scandal chiar în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea. O asistentă a fost înregistrată în timp ce s-ar fi răstit la pacienţi şi chiar i-a spus unui bătrân să plece dacă nu îi convine tratamentul. Ar fi fost deranjată de faptul că bărbatul vorbea prea încet.

„Nimic nu justifică modul în care doamna asistentă a reacţionat. Am discutat deja cu asistentul şef UPU. Dânsa era pe penultima treaptă în UPU, pe poziţia a noua, ca asistent şef de tură. Acum nu mai este şef de tură, de ieri (n.r. – de luni), şi nici nu va mai lucra în zona de triaj. A fost retrasă şi va lucra în zona de tratament”, a declarat doctorul Borcea, UPU-SMURD Bihor penteu ebihoreanul.ro.

Asistenta a susţinut că ea fost provocată, însă nimeni nu consideră ca asta este o scuză pentru tot ceea ce a făcut. „Pacientul faţă de care a avut o conduită neprofesională a fost adus la UPU la solicitarea familiei, medicul de pe ambulanţă cu inimă foarte largă l-a adus, deşi nu prezenta nicio urgenţă reală, este diabetic şi probabil avea nevoie de nişte analize şi nişte vitamine. Fiind în stare atât de bună, medicul şef de tură din UPU a luat decizia corectă ca persoana respectivă să aştepte, în condiţiile în care erau în aşteptare mulţi alţi pacienţi în stare mai gravă. Persoana respectivă a început să vocifereze şi, de altfel, după ce s-a contrazis cu asistenta, a şi plecat acasă. Dar, repet, doamna asistentă nu are, cu toate acestea, nicio justificare ca să vorbească aşa cu pacienţii, indiferent cum sunt ei şi indiferent dacă i s-a vorbit urât sau răstit”, a mai spus dr. Hadrian Borcea.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/video-pacienti-tratati-cu-nervi-si-tipete-scandal-la-spitalul-judetean-oradea-162338.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.