VIDEO / Ştiai că epilarea poate să îţi provoace cancer? Un medic specialist spune când şi cum trebuie să elimini părul

Specialistul Nazila Saki vorbește despre epilarea cu laser! Reprezintă sau nu un risc? Dermatologul susține că epilarea cu laser nu funcționează la fel de bine pe firele de păr deschise la culoare, dar a spus şi multe alte lucruri importante pentru femei.

Există şi riscul ca epilarea să provoace cancer, iar specialistul a explicat care sunt situaţiile în care ar trebui să ne facem griji.

„Trebuie să fim foarte atenţi în zona genitală. Există ceară. Acea zonă este mai sensibilă şi putem să contaminăm, mai ales cu ceara nefolosită. La saloane mai au şi o variantă cu o ceară pe care o refolosesc. Firul de păr creşte în termen de 15-18 zile. Noi recomandăm lama. Termenul de creştere este la fel. Ne pare nouă pentru că nu e scos din rădăcină, atunci ne gândim că e mai repede. (…) Nu sunt chiar atât de bune, laserul trebuie neapărat să fie făcut de un medic pentru că trebuie să ştii intensitatea. Persoanele blonde, roşcate… nu au parte de rezultate. Este foarte important pigmentul. Dacă îl avem mai închis nu este indicat să facă epilat cu laser. Nu este indicat solarul, cremele autobronzante. Vârsta de 18 ani este ok pentru indicaţia procedurirlor cu lumina pulsată, ori cu laser, ceară. (…) Este bine să nu exagerăm, să nu irităm. Când facem un exces ne poate provoca anumite probleme de piele. Orice nu trebuie să fie exagerat. Poate duce şi la alte probleme de sănătate”, a spus Nazila Saki.

„O epilare greşită poate provoca şi cancer de piele. Când nu ştim ce folosim şi ce este ok poate provoca cancer de piele, dar şi alte forme. E foarte important şi neapărat, folosirea protecţiei solare. Lama este foarte des folosită. Dezinfectarea lor este foarte importantă înainte de folosire sau cumpărăm, folosim o dată şi aruncăm”, a mai spus medicul specialist.
Sursa: https://spynews.ro/actualitate/video-stiai-ca-epilarea-poate-sa-iti-provoace-cancer-un-medic-specialist-spune-cand-si-cum-trebuie-sa-elimini-parul-161671.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.