VIDEO / Un preot mort de beat din Vaslui a dat afară mireasa infirmă de la propria nuntă: „Ne tot spuneau că părintele citește”

Caz halucinant în comuna Iana, din Vaslui. Un preot care trebuia să oficieze o nuntă și botez s-a îmbătat mangă și i-a enervat la culme pe enoriași. Sătul de criticile lor, i-a dat afară pe nuntași, dar și pe mireasa aflată în scaun cu rotile, apoi a închis biserica.

Preotul Marius Marcuță a transformat ziua care ar fi trebuit să marcheze cel mai mare eveniment din viața lui Vasile și Liliana Bălan într-un coșmar. Părintele s-a supărat foc pe faptul că are plângeri nenumărate de la enoriași, așa că a decis să se îmbete de supărare.

Nuntașii, care urmau să aibă parte și de un botez mai târziu, l-au așteptat pe preot timp de aproape două ore în fața bisericii, scrie vremeanoua.ro. Dar, surpriză! Părintele Marcuță era în altar, cu capul pe masă și beat mangă.

„Am venit atâtea sute de kilometri, să cununăm pe tinerii Vasile și Liliana Bălan, să le botezăm copilul. Am ajuns la 15.15 la biserică, am așteptat o oră, două, dar când colo am găsit preotul mort de beat în altar! Cei care slujeau cu el ne tot spuneau că părintele citește, dar noi ne-am înfuriat, că trecuseră deja două ore de când așteptam și noi nu am venit de la sute de kilometri să stăm după preotul care nu voia să se trezească! După ce l-au trezit băietii noștri, că dormea cu capul pe masa din altar, a venit preotul cu tupeu, de abia se ținea pe picioare, și zice << Da, spuneți.>> Păi, ce să vă zic, am venit să ne botezați și să ne cununați, că suntem programați. Când să vină să facă botezul, a scăpat mirul de pe masă jos și s-a spart! Eu am zis, domnule, eu nu te las să botezi copilul în halul ăsta! Dumneavoastră nu sunteți popă, sunteți un drac beat, care o să omorâți copilul. Și am plecat, că ne-a zis să mergem unde vrem noi, să ieșim! Am venit cu oamenii mei de la atâția kilometri, că să ne vorbească preotul de aici în halul acesta. Nici nu am cuvinte să vă spun cât sunt de indignată! M-am supărat foarte tare, așa hal de popă eu nu am întâlnit în viața mea!” a spus Mariana Bîrlan, din Ialomița, nașa mare de la nuntă și botez.

Părintele Marcuță nu este la prima abatare. În trecut, acesta a încins un grătar în cimitirul bisericii și a lăsat în lăcașul de cult niște tineri care s-au pozat în altar.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/video-un-preot-mort-de-beat-din-vaslui-a-dat-afara-mireasa-infirma-de-la-propria-nunta-ne-tot-spuneau-ca-parintele-citeste-164146.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.