VIDEO / Voucherele de vacanță au fost un eșec total! Ce măsură vor lua autoritățile, de la 1 decembrie

Deși abia au fost introduse, voucherele de vacanță s-au dovedit a fi un eșec total. Prin urmare, autoritățile se pregătesc deja să le înlocuiască și să găsească o alternativă care să ofere, totuși, o pagubă mai mică.

Potrivit Observator, se plănuiește ca, de la 1 decembrie, voucherele să fie înlocuite cu o indemnizație de concediu, cu valoarea salariului minim brut. Momentan, nu se știe exact cum vor fi acordați acești bani, însă o primă opțiune ar fi oferirea acestora sub forma unei prime de concediu.

În tot acest timp, tot mai multe pensiuni refuză tichetele pe care românii chiar își doresc să le folosească, în loc să le vândă pe internet.

„Hotelurile nu doresc să primească vouchere pentru că trebuie să trimită la decontare, pot să-şi primească banii după 2-3 săptămâni şi, de asemenea, este un comision de 1% care se plăteşte emitenţilor de vouchere”, a explicat Alin Burcea, prim-vicepreședinte al ANAT.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/video-voucherele-de-vacanta-au-fost-un-esec-total-ce-masura-vor-lua-autoritatile-de-la-1-decembrie-170398.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.