Vine sau nu un CUTREMUR mai mare ca cel din ’77, în România? Directorul INFP a făcut anunţul

Cutremurele de mică intensitate din ultima perioadă îngrijorează romanii, care au ajuns să se întrebe dacă va mai fi sau nu un seism asemănător cu cel din 1977. Iată ce spun specialiştii în domeniu! 

Directorul Institutului Naţional pentru Fizică Pământului, Constantin Ionescu, a subliniat că nu se poate şti când va avea loc un astfel de seism şi că nu se poate vorbi de o ciclicitate, aşa cum s-a mai spus.

„Din punctul nostru de vedere, cutremurele care produc pagube materiale sau asupra populaţiei sunt cele peste 7 grade pe scara Richter, asemănător cu cel din 1977. Nu ştim când va fi un astfel de cutremur, nimeni nu poate să spună dacă se va întâmpla mâine sau peste 40 de ani.În România, un cutremur major se poate produce oricând, în orice clipă”, a declarat Constantin Ionescu.

El a mai spus că, în urma realizării noii hărţi seismice a României, s-a stabilit faptul că Vrancea poate produce seisme mai mari de 7 grade pe scara Richter.

Sursa: http://a1.ro/news/social/vine-sau-nu-un-cutremur-mai-mare-ca-cel-din-77-in-romania-directorul-infp-a-facut-anuntul-id729412.html?utm_source=spynews.ro&utm_campaign=Cross%20Promo&utm_medium=Caseta%20Final%20Articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.