Vine URGIA! Meteorologii avertizeaza populatia! Schimbari dramatice ale vremii. La ce sa ne asteptam

Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari de vremea rea in mai multe zone din tara.

ANM a emis cod galben de vant valabile in judetele Ialomita, Buzau, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati si Iasi.

In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge la rafala viteze de 60 km/h, izolat 70 km/h. De asemenea sunt asteptate furtuni, ploi torentiale si posibil grindina.

Potrivit ANM, avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maximum sase ore.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general instabilă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în ziua precedentă.

Temporar vor fi înnorări accentuate, averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și condiții de grindină, în cea mai mare parte a teritoriului.

Excepție vor face regiunile sud-estice, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și în zona montană, dar și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în estul Transilvaniei și 31 de grade în sudul extrem al Munteniei, iar cele minime, în general, între 7 și 17 grade.

BUCUREŞTI. Vremea va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va continua să se răcească ușor. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local, mai ales în zonele de deal și de munte. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate și vor mai fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile nord-vestice, nordice, estice, sud-estice și în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 16 grade.

BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO DE MARŢI PÂNĂ JOI. Valorile termice se vor menține ușor peste mediile multianuale. Vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, cu precădere în jumătatea de sud-vest.

Sursa: http://anamariavasile.com/vine-urgia-meteorologii-avertizeaza-populatia-schimbari-dramatice-ale-vremii-la-ce-sa-ne-asteptam/?utm_medium=notify&utm_source=ones

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.