Viorica Dăncilă anunță că va renunța la Declarația 600 și nu va mai introduce nicio altă taxă

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunţat, luni, în plenul Parlamentului, că nu va introduce în mandatul său nicio taxă nouă, iar în această săptămână se va renunţa la formularul 600. „Am în vedere maxim 50 de taxe, cu aplicare generală, şi asta cât mai curând posibil”, a mai spus premierul desemnat.

”Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna aceasta vom renunţa la formularul 600 şi ulterior la aproape toate celelalte”, a declarat Dăncilă.

Ea a spus că reprezintă voința politică a coaliției de guvernare, și rezultatul alegerilor parlamentare din 2016.

”Atăzi veți vota nu persoane, ci voința cetățenilor, obținută prin vot. Față de premierii care m-au precedat, eu am un avantaj. Este pentru prima dată când un program de guvernare se bucură de un grad de cunoaștere extrem de mare”, a spus aceasta.

Ea a precizat că își va ăncepe mandatul de la o absorbție a fondurilor europene de aproape 11% și toate autoritățile de managemnt acreditate și își propune o rată de absorbție de 72,5%.

”Astăzi veți vota nu persoane, ci voința cetățenilor”, a spus Dăncilă, în fața parlamentarilor.

”Voi conduce un Guvern politic. Această țară trebuie condusă de cei aleși și nu pentru cei numiți. Gu vernul va răspunde în fața celor aleși, adică a majorității parlamentare”, a mai spus Dăncilă, precizând că ”nicio altă instituție, nicio altă putere nu va spune Guvernului ce să facă”.

Ea a nominalizat câteva priorități, precum legile de înființare a fondului suveran de investiții.

„Obiectivul mandatului meu este ca, în 2020, România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din Uniunea Europeană, astfel încât tinerii să nu mai plece din România, iar cei care deja au plecat să îşi dorească să se reîntoarcă acasă”, a declarat Dăncilă.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/viorica-dancila-anunta-ca-va-renunta-la-declaratia-600-2124050

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.