Vrei mașină, dar NU ai carnet? Iată 4 MODELE de autoturisme pentru care NU AI NEVOIE de permis de conducere!

În ultima vreme, se poate remarca un trend special al pieții auto: modelele de mașini pentru care nu este nevoie să deții un carnet de conducere sunt din ce în ce mai populare, mai ales în țările foarte dezvoltate.

Avantaj este evident, acela că șoferul nu mai trece prin efortul cursurilor și examenelor auto. Aceste tipuri mașini sunt de dimenisuni mici, sun șic, consumă puțin și pentru ele plătești un impozit extrem de mic.

În România automobilele pentru care nu ai nevoie de permis de conducere nu sunt prea  populare, dar experții afirmă că ele vor câștiga teren în viitorul apropiat.

Mai jos prezentăm o lista cu câteva mașini care se pot conduce fără permis de conducere.

1. Aixam Crossover sau Coupe

Aixam este o companie specializată în producerea acestor mici mașini. Ele există și în varianta crossover și în versiunea coupe, diferența între ele fiind doar de aspectul exterior și varietatea de culori.

Mașînă are un motor de 400 cmc și atinge viteză maximă de 45 de kilometri/ora. Dacă va interesează cât consumă, o să fiți surprinși. Aixam nu are nevoie decât de 2,96 litri pentru a parcurge 100 kilometri.

Dacă v-ați horatat să cumpărați un exemplar, trebuie să știți că prețul Crossover-ului se situează între 12.600 și 13.800 de euro, iar Coupe-ul S costă 9800 euro, versiunea Coupe Premium ajungând până la 11.800 euro.

2. Chatenet CH26

Pe anumite site-uri de specialitate micuța și cochetă mașină este cunoscută drept “ideea francezilor de Smart”.

Chatenet CH26 măsoară un pic mai mult decât un Smart ForTwo, adică 3,065 metri, și este propulsat de un motor de 523 cmc cu doi cilindri. Acest model consumă un pic mai mult decât Aixam, dar nu e un consum de speriat, stați liniștiți: în medie consumul este de 3,15 litri pentru 100 kilometri. Pentru acest model va trebui să scoateți din buzunar suma de 13.025 euro.

3. Chatenet CH30

Chatenet CH30 are un motor un pic mai mare decât CH26, de 505 cmc pe injecție multipunct și este situat transversal în față. Transmisia este automată și dispune de tracțiune pe față, iar sistemul de frânare este pe disc pe față (210mm) și pe tambur pe spate (160mm).

Mașina este dotată cu suspensii McPhearson și are amortizoare hidraulice cu dublă acțiune și arcuri elicoidale. Prețul Chatenet CH30 este de 13.590 euro cu tot cu transport și omologare, iar dacă vreți un exemplar, trebuie să mai știți că termenul de livrare este de aproximativ 1 luna.

4. Bellier Jade Urban

Cu dimensiuni exterioare compacte și un interior atrăgător, Bellier Jade Urban va îndeplini toate cerințele unui tânăr șofer care nu are încă un permis de conducere. Mașînă este dotată cu un motor Yanmar diesel cu injecție, care are o capacitate cilindrică de 523 cmc și o putere maximă de 5,4 cai putere. Bellier Jade Urban costă 10.800 euro fără TVA și este, așa cum ați observat, cea mai ieftină mașină din această listă.

Sursa: http://www.b1.ro/stiri/auto/vrei-masina-dar-nu-ai-carnet-iata-4-modele-de-autoturisme-pentru-care-nu-ai-nevoie-de-permis-de-conducere-210855.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.