Vremea face prăpăd în India! Cel puţin 77 de persoane au murit, iar 143 au fost rănite

Vremea nefavorabilă a îndoliat India! Cel puţin 77 de persoane au murit, iar alte 143 au fost rănite, din cauza unor furtuni de praf însoţite de vânt puternic şi de precipitaţii care au avut loc în nordul ţării.

Cele mai afectate au fost statele Uttar Pradesh şi Rajasthan, cu 46, respectiv 31 de decese înregistrate până în prezent, potrivit Autorităţii de Gestionare a Catastrofelor Naturale. Mai mult, furtuna din noaptea de miercuri spre joi, însoţită de fulgere şi de averse puternice, a doborât numeroşi copaci şi stâlpi de electricitate, a provocat incendii şi a distrus acoperişuri şi diverse structuri temporare, care au cedat din cauza vânturilor violente.

„Putem să confirmăm cel puţin 46 de morţi, 41 de răniţi în 40 dintre cele 75 de districte ale statului Uttar Pradesh”, a declarat un membru al comisariatului de ajutor umanitar din Lucknow.

În districtul Agra, în care se află celebrul mausoleu Taj Mahal, au fost înregistrate 36 de decese. În Rajasthan, o importantă regiune turistică din India„cele mai multe dintre cele 31 de decese şi 102 persoane rănite provin din trei districte – Alwar, Dholpur şi Bharatpur”, a anunţat Hermant Gera, directorul departamentului local de gestionare a catastrofelor naturale şi pentru ajutor umanitar.

Averse şi vânt de mare intensitate sunt aşteptate în cursul zilei de joi în nordul Indiei, conform anunţului făcut de specialiştii de la Departamentul de Meteorologie.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/vremea-face-prapad-in-india-cel-putin-77-de-persoane-au-murit-iar-143-au-fost-ranite-164258.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.