Zeci de membri ai ISIS au fost SPÂNZURAȚI. La execuție au asistat rudele celor pe care i-au UCIS

36 de membri ai ISIS au fost spânzurați, în Irak, în fata rudelor victimelor lor. Ei au fost găsiți vinovați de masacrarea a sute de recruți militari, în 2014, în apropiere de Tikrit, nord de Bagdad, au anunțat responsabili irakieni.

Executarea a 36 de condamnați pentru crimele de la ‘Speicher’ (numele bazei de unde au fost răpiți recruții) a avut loc în această dimineață (duminica -.red.) în închisoarea din Nassiriya’, în sudul țârii, a declarat un purtător de cuvânt al guvernoratului Zi Qar, al cărui centru administrativ se află la Nassiriya.

Guvernatorul provinciei Zi Qar, Yahya al-Nasseri și ministrul Justiției Haidar al-Zamili au fost prezenți pentru a supraveghea execuțiile’, a menționat purtătorul de cuvânt Abdelhassan Daoud. Guvernatorul provinciei a confirmat că execuția s-a făcut prin spânzurare.

Condamnații au fost transferați săptămâna trecută la Nassiriya după ce președintele irakian Fouad Massoum a aprobat condamnarea lor la moarte.

Aproximativ 400 de persoane ucise la baza din Speicher erau originare din provincia cu majoritate șiită Zi Qar, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului. Gruparea jihadista sunnită SI consideră șiiții drept eretici.

Masacrul a fost comis în primele zile ale ofensivei ȘI în Irak, în iunie 2014, în urma căreia jihadistii au preluat controlul în special la Moșul, al doilea oraș din tara devenit de atunci fief-ul acestora.

Jihadistii i-au executat pe recruți unul câte unu, potrivit unor imagini de propagandă difuzate de SI. Numeroși voluntari șiiți s-au înrolat în miliții care luptă împotriva jihadistilor după acest masacru.

Sursa:  https://infostiri.net/2016/08/23/zeci-de-membri-ai-isis-au-fost-spanzurati-la-executie-au-asistat-rudele-celor-pe-care-i-au-ucis/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.