8 curiozităţi despre corpul uman pe care nu le ştiai


8 curiozităţi despre corpul uman pe care nu le ştiai Fenomenul enervant poarta numele de miokimie. Nu se cunosc foarte multe legat de spasmul pleoapei si poate fi provocat de un zbaterea unui nerv. Potrivit expertilor printre cauzele spasmului se numara obosela, stresul si cafeina. Din fericire, fenomenul este de scurta durata si trece de la sine. Pentru a scadea sansele de a te mai confrunta cu acest fenoment renunta la cafea si alcool si ofera-le ochilor tai, ca si restului organismului – un somn odihnitor de noapte.

2. De ce iti este mereu frig

Temperatura corpului este reglata in creier de catre hipotalamus, care ii transmite corpului sa elibereze sau sa pastreze caldura cand conditiile atmosferice o cer. Fierul joaca un rol important in acest proces, astfel ca oamenilor cu anemie (cauzata de deficienta de fier) le este frig. Circulatia proasta – din cauza tensiunii ridicare sau a medicamentatie, dar si a altor probleme – pot lasa extremitatile corpului fara caldura.

O glanda tiroida lenesa poate incetini metabolismul unei persoane pana la punctul in care corpul genereaza putina caldura. Un studiu recent sugereaza ca sunt persoane cu o predispozitie genetica si care au o toleranta scazuta la frig.
REALITATEA.NET

https://www.realitatea.net/8-curiozitati-despre-corpul-uman-pe-care-nu-le-stiai_1632208.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *