Academicianul britanic condamnat şi graţiat în Emiratele Arabe Unite s-a întors în Marea Britanie | VIDEO


Academicianul britanic condamnat şi graţiat în Emiratele Arabe Unite s-a întors în Marea Britanie | VIDEO

Matthew Hedges, academicianul britanic condamnat la închisoare pe viaţă pentru acuzaţii de spionaj în Emiratele Arabe Unite, ulterior graţiat, s-a întors joi în Marea Britanie, relatează Reuters.
Matthew Hedges, 31 de ani, a fost graţiat luni, cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a Emiratelor Arabe Unite. Un reprezentant al autorităţilor din această ţară a declarat că britanicul este “100% un agent al serviciilor secrete”.

În cursul conferinţei de presă, autorităţile din Emirate au prezentat o înregistrarea în care Hedges ar mărturisi că este membru al MI6, serviciul britanic de informaţii externe. Această informaţie a fost negată de Marea Britanie.

Britanicul a susţinut mereu că este nevinovat, afirmând că făcea cercetări privind strategia de securitate a Emiratelor Arabe Unite în vederea pregătirii pentru obţinerea doctoratului la Universitatea Durham.
Doctorandul britanic a fost arestat în data de 5 mai pe Aeroportul Internaţional din Dubai, la finalul unei vizite de cercetare.
MEDIAFAX.RO

https://www.mediafax.ro/externe/academicianul-britanic-condamnat-si-gratiat-in-emiratele-arabe-unite-s-a-intors-in-marea-britanie-video-17726344

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *