Anunt important pentru pensionari. Ministrul Muncii a dezvaluit ce se intampla cu pensiile recalculate

Punerea in plata a pensiilor recalculate se va face incepand cu 1 octombrie 2018, indiferent de data la care se va termina de recalculat ultimul dosar din tara, dupa cum a explicat ministrulMunciiMarius Budai.

„Vor primi in plus (pensionarii n.r) de cand a intrat legea in vigoare, de la 1 octombrie. In lege spune ca aceasta recalculare se deruleaza pe o perioada de 12 luni, dar, indiferent cand se va termina de calculat ultimul dosar din tara, acel pensionar va primi banii incepand cu 1 octombrie 2018. Practic nu pierde niciun leu”, a explicat Marius Budai la Romania TV.

„Pentru a pune in aplicare o asemenea lege este nevoie de un softprogram informatic, pe care trebuie sa-l achizitionam. Suntem in procedura de achizitie, suntem in procedura finala si imediat semnam raportul procedurii si contractul. Scrie in lege clar ca aceasta procedura de recalculare si de plata se deruleaza in interiorul acestor 12 luni, dar, repet, punerea in plata se face cu intrarea in vigoare. Daca sa zicem ca in februarie 2019 un pensionar care se incadreaza la acea lege 192 primeste acasa decizia de pensie cu noul cuantum el va fi pus in plata incepand cu 1 octombrie 2018. Practic de cand a intrat legea in vigoare pana va primi decizia acasa acel pensionar va primi diferenta de bani”, a adaugat ministrul Muncii.

Ministrul a precizat ca de aceasta recalculare vor beneficia cei care au fost afectati de inechitatile create de multele modificari ale Legii pensiilor.

Sursa: https://turism.bzi.ro/anunt-important-pentru-pensionari-ministrul-muncii-a-dezvaluit-ce-se-intampla-cu-pensiile-recalculate-83858

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *