Argentina cere ajutorul Turciei, Yemenului şi Curţii Penale Internaţionale în investigaţia privind asasinarea lui Khashoggi


Argentina cere ajutorul Turciei, Yemenului şi Curţii Penale Internaţionale în investigaţia privind asasinarea lui Khashoggi

O instanţă argentiniană, desemnată să se ocupe cu investigarea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a cerut miercuri Ministerului de Externe să ceară informaţii Turciei, Yemenului şi Curţii Penale Internaţionale, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Biroul judecătorului federal Ariel Lijo a confirmat că o astfel de cerere a fost făcută la doar câteva ore după ce bin Salman a aterizat la Buenos Aires pentru summitul liderilor din G20.

Human Rights Watch (HRV) a cerut Argentinei să utilizeze o lege din constituţia sa, privind crimele de război, pentru a investiga rolul prinţului saudit Mohammed bin Salman în posibilele crime împotriva umanităţii din Yemen şi uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Arabia Saudită susţine că prinţul moştenitor nu a ordonat asasinarea lui Khashoggi în consulatul saudit de la Istanbul.
Un reprezentant al judecătorului argentinian Judge Lijo a declarat că autorităţile încă analizează cererea făcută de HRW, însă nu au luat încă o decizie dacă vor investiga sau nu cazul.

Uciderea lui Khashoggi, un jurnalist al cotidianului Washington Post şi critic al domnitorului coroanei, în consulatul de la Riyadh din Istanbul, acum şase săptămâni, a tensionat relaţiile Arabiei Saudite cu Occidentul şi a distrus imaginea prinţului Mohammed în străinătate.
MEDIAFAX.RO

https://www.mediafax.ro/externe/argentina-cere-ajutorul-turciei-yemenului-si-curtii-penale-internationale-in-investigatia-privind-asasinarea-lui-khashoggi-17722260

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *