CCR: Legea educației online contestată de președintele Iohannis e neconstituțională, în ansamblul său / Amânări în alte 3 spețe

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că legea care prevede că învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura şi online, este „neconstituțională, în ansamblul său”. Actul normativ fusese contestat de președintele Klaus Iohannis, care reclamase că modul de adoptare a încălcat principiul bicameralismului.

CCR a amânat, pentru 3 iunie, pronunțarea în speța privind obiecția de neconstituționalitate depusă de PNL și Guvernul României pe Legea privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale.

Totodată, CCR a anunțat că amână, pentru 17 iunie, dezbaterile privind obiecția depusă de PNL cu privire la pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *