Esteticianul vedetelor, acuzat că a îmbolnăvit de cancer un politician / I-au tăiat piciorul, ca să-i salveze viața

Chirurgul supranumit ”Esteticianul vedetelor” este nevoit să dea explicații într-un dosar buclucaș, în care este acuzat că a îmbolnăvit de cancer un politician local dintr-o localitate din estul țării.

Procesul în care politicianul cere despăgubiri de peste jumătate de milion de euro a început în urmă cu câțiva ani, iar zilele trecute magistrații bucureșteni au solicitat explicații, pentru a elucida împrejurările în care a fost efectuată intervenția chirurgicală de Marek Vâlcu. Astfel, judecătorii au dispus să se efectueze o expertiză medico-legală, prin care să se stabilească clar dacă actele medicale efectuate în Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti au fost realizate cu respectarea legii şi a protocoalelor medicale in vigoare, dacă s-a respectat protocolul medical în cazul intervenţiilor chirurgicale efectuate, dacă ar fi fost posibil ca intervenţia chirurgicală să fi fost efectuată doar de un singur medic, respectiv Marek Vâlcu, şi nu de către o întreagă echipă medicală.

”Să se stabilească dacă diagnosticul pus de către pârâtul Valcu Marek reclamantului în momentul în care acesta a fost tratat, a fost corect. Să se stabilească dacă pacientul a fost informat şi despre efectele adverse ale intervenţiilor chirurgicale. Să se stabilească dacă există legătură de cauzalitate între modalitatea stabilirii diagnosticului, aplicarea tratamentului şi efectuarea celor trei intervenţii chirurgicale pe care reclamantul le-a suferit. Să se stabilească dacă în activitatea de prevenţie, diagnostic şi tratament, exercitată de medicul Vâlcu Marek în perioada octombrie 2013 – 05.06.2014 (când reclamantul a fost pacientul său, conform biletelor de ieşire din spital depuse la dosar) a existat o faptă care să cauzeze prejudiciul invocat de reclamant prin acţiunea introductivă şi cererea modificatoare – carcinom spinocelular. Există posibilitatea ca în situaţia în care diagnosticul de carcinom spinocelular ar fi fost pus încă de la începutul bolii, să nu mai fie necesară amputaţia?” – sunt întrebările la care judecătorii caută răspunsuri, înainde de a da un verdict.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/esteticianul-vedetelor-acuzat-ca-a-imbolnavit-de-cancer-un-politician-iau-taiat-piciorul-ca-sai-salveze-viata-228501.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *