Festin cu fasole şi cârnaţi, de Ziua Bucovinei la Suceava: 5.000 de porţii, împărţite localnicilor şi turiştilor | GALERIE FOTO


Festin cu fasole şi cârnaţi, de Ziua Bucovinei la Suceava: 5.000 de porţii, împărţite localnicilor şi turiştilor | GALERIE FOTO

Un număr de 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi au fost pregătite de autorităţile din Suceava, din donaţii, mâncarea fiind împărţită localnicilor şi turiştilor care participă, miercuri, la manifestările de Ziua Bucovinei, organizate în centrul oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Bucovinenii au dat, miercuri, startul evenimentelor de Centenar, aniversând pe 28 noiembrie, Ziua Bucovinei.

Pentru a marca acest eveniment autorităţile au pregătit 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, care au fost împărţite celor care participă la evenimentele din centrul oraşului.

Spre deosebire de anii precedenţi, pentru festinul de anul acesta, Primăria Suceava nu a scos niciun ban din buget, toate ingredientele fiind cumpărate din donaţii.
Porţiile de mâncare au început să fie pregătite de marţi, de angajaţii Cantinei de Ajutor Social din Suceava.

Pentru cele 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi s-au folosit 300 de kilograme de fasole, 100 de kilograme de morcovi, 100 de kilograme de ceapă şi 60 de kilograme de gogoşari.

Mirecuri, de la ora 18.00, autorităţile aprind iluminatul de sărbători din Suceava şi bradul din zona centrală a oraşului care a fost împodobit cu 70.850 de beculeţe. De la ora 19.00 pe scenă vor urca Elena Gheorghe, Irina Rimes şi „Zdob şi Zdub”, autorităţile pregătind şi un spectacol de lasere şi LED-uri şi un foc de artificii.
MEDIAFAX.RO
https://www.mediafax.ro/social/festin-cu-fasole-si-carnati-de-ziua-bucovinei-la-suceava-5-000-de-portii-impartite-localnicilor-si-turistilor-galerie-foto-17720308

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *