Iohannis, despre o nouă amendă de la CNCD, după ce a folosit iarăşi cuvintele „penali” şi „infractori”: Eu nu am luat nicio sancţiune


Iohannis, despre o nouă amendă de la CNCD, după ce a folosit iarăşi cuvintele „penali” şi „infractori”: Eu nu am luat nicio sancţiune

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă se aşteaptă la o nouă amendă din partea CNCD pentru că a folosit miercuri cuvintele “penali” şi “infractori”, că aceea nu a fost o sancţiune, ci o observaţie a Consiliului pe care a contestat-o în instanţă.
Întrebat la ce s-a referit atunci când a spus în timpul dezbaterii la Cotroceni a programului “România educată” că s-a săturat de „atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti”, Klaus Iohannis a răspuns scurt: „Exact ceea ce am spus. Stiţi foarte bine la ce m-am referit”.

De altfel, chestionat dacă este pregătit pentru o nouă sancţiune de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că a folosit cuvintele “penali” şi “infractori”, şeful statului a replicat că nu îşi imaginează că cineva îl va sancţiona public pe Preşedintele României.
„Adică o nouă sancţiune. Nu sţiu la ce vă referiţi. Eu nu am luat nicio sancţiune şi nici nu cred că este cazul să-şi imagineze cineva că sancţionează public pe Preşedinte. Nu, nu este o formă adecvată. A fost o observaţie a CNCD care a fost contestată în instanţă şi vom vedea care este rezultatul”, a declarat Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri la Palatul Cotroceni, unde a lansat programul “România educată”, că „circul politic” există acum în România din cauză că valorile şi integritatea au dispărut, precizând că s-a săturat de „atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti”.

Iohannis a fost amendat, la începutul lunii mai, de către CNCD cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul “penali”.

În replică, şeful statului a anunţat că va contesta decizia Consiliului, considerând măsura ca fiind una politică.
MEDIAFAX.RO
https://www.mediafax.ro/politic/iohannis-despre-o-noua-amenda-de-la-cncd-dupa-ce-a-folosit-iarasi-cuvintele-penali-si-infractori-eu-nu-am-luat-nicio-sanctiune-17758735

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *