Jihadiștii Statului Islamic foloseau tunele și sinucigași îmbrăcați în bombe, joi, într-o încercare disperată de a-și apăra ultimul kilometru pătrat de teritoriu din estul Siriei, relatează AFP.

Forțele conduse de kurzi au luat cu asalt micuțul oraș Baghouz, acolo unde i-au doborât pe luptătorii ISIS și adepții lor, întâlnind totuși și oameni dezolați, care erau gata să se predea.

„Lupta este una dură. Resimțim o rezistență puternică din partea lor”, a spus Adnan Afrin, un purtător de cuvânt din Forțele Democratice Siriene, coaliția kurdo-arabă de luptători din Levant.

Ultimele sute de jihadiști, care proveneau dintr-un număr variat de națiuni, și-au apărat cu ferocitate ultimul bastion de la granița cu Irak, în ultimele zile, lansând contraofensive puternice.

Așadar, aceștia țin cu dinții de ultimul kilometru pătrat din „califat”. Afrin estimează că numărul ultimilor teroriști rămași să lupte se ridică undeva la o mie de persoane, o parte dintre ei fiind femei. Totuși, oficialul susține că numărul nu poate fi estimat cu precizie.

„Sunt foarte multe tunele în Baghouz acum. Acesta este motivul pentru care operațiunea durează așa mult. Există mulți sinucigași, care poartă bombe și ne atacă pozițiile, cu mașini îmbrăcate în explozibil și motociclete”, a spus acesta.

Sursa; https://www.b1.ro/stiri/externe/isis-tine-cu-dintii-de-ultimul-kilometru-patrat-de-califat-din-siria-tunelele-si-sinucigasii-imbracati-in-bombe-amana-infrangerea-jihadistilor-262588.html