Mike Pompeo: Nu există dovezi care să demonstreze că Mohammed bin Salman a cerut asasinarea lui Khashoggi


Mike Pompeo: Nu există dovezi care să demonstreze că Mohammed bin Salman a cerut asasinarea lui Khashoggi

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat miercuri că nu există dovezi clare care să demonstreze că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, este responsabil pentru asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.
Pompeo a discutat cu reporterii după ce el şi secretarul pentru Apărare, Jim Mattis, le-au sugerat senatorilor americani că slăbirea relaţiilor între Statele Unite şi Arabia Saudită ar putea afecta securitatea naţională.

“Nu există dovezi clare care să îl conecteze în mod direct pe prinţul moştenitor de asasinarea lui Jamal Khashoggi”, a declarat Pompeo.

Cu toate acestea, mulţi senatori americani sunt de părere că Mohammed bin Salman este reponsabil pentru crima din consulatul saudit de la Istanbul.
“Nu cred că este cineva în această cameră care să nu creadă că acesta este responsabil”, a declarat senatorul Bob Corker, preşedintele republican al Comisiei pentru Relaţii Internaţionale, din cadrul Senatului.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a contestat raportul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, afirmând că nu s-a concluzionat că prinţul Mohammad bin Salman a ordonat crima şi sugerând că poate ar trebui trasă la răspundere “lumea”.
MEDIAFAX.RO

https://www.mediafax.ro/externe/mike-pompeo-nu-exista-dovezi-care-sa-demonstreze-ca-mohammed-bin-salman-a-cerut-asasinarea-lui-khashoggi-17722102

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *