O nouă zi de proteste ale angajaţilor Fiscului care îi cer premierului să blocheze reducerea posturilor vacante


O nouă zi de proteste ale angajaţilor Fiscului care îi cer premierului să blocheze reducerea posturilor vacante

Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe (FNSF) i-a solicitat premierului României, Viorica Dăncilă, amânarea luării deciziei privind reducerea posturilor vacante din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), conform unui comunicat de presă transmis joi.
FNSF susţine că a făcut această solicitare având în vedere situaţia tensionată existentă în rândul angajaţilor Fiscului, care protestează la nivel naţional pentru a treia zi consecutiv.

„De asemenea, am solicitat alocarea unui timp suficient pentru a face o analiză corectă privind: numărul necesar de personal în cazul reorganizării, numărul persoanelor care urmează să iasă din sistem în perioada următoare, modernizarea sistemului informatic etc. Atragem atenţia încă o dată asupra faptului că luarea unei astfel de măsuri, fără o analiză a impactului pe care această decizie imediată o poate avea, poate provoca perturbări ale activităţii în sistem, cu consecinţe grave pentru colectarea veniturilor la bugetul statului”, au subliniat reprezentanţii Federaţiei, în comunicatul de presă citat.
FNSF este afiliată la Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.
MEDIAFAX.RO
https://www.mediafax.ro/economic/o-noua-zi-de-proteste-ale-angajatilor-fiscului-care-ii-cer-premierului-sa-blocheze-reducerea-posturilor-vacante-17724260

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *