Primarul PSD Vladimir Petruț a lansat un apel parlamentarilor coaliției majoritare să nu voteze bugetul pentru anul 2019, atenționând că este „cel mai slab din istoria României”.

„Este cel mai slab buget din istoria României iar cei care l-au întocmit sunt în afara subiectului. Fac apel la parlamentarii puterii să nu voteze proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru că este unul dezastruos, care va afecta toată populaţia, ar trebui să aibă loc discuţii punctuale, serioase şi să se găsească soluţii la probleme, pentru că în programul de guvernare scrie că se va asigura bunăstare pentru toată lumea, nu pentru o parte da şi pentru o parte nu.

Parlamentarii vor veni în teritoriu şi vor da socoteală oamenilor. Este dezastru, nu ne-a consultat nimeni. Cu siguranţă riscăm să intrăm în incapacitate de plată, în faliment. Nu am mai fost niciodată într-o astfel de situaţie, nu ne-am putut gândi că o să ajungem astfel. E tragic”, a declarat Petruț, pentru Mediafax.

Primarul orașului Cavnic a mai declarat că nu vor putea fi asigurate sumele pentru plata utilităților, singura soluție fiind restructurarea personalului.

„Dacă dăm afară arhitectul, cine mai dă avize? Pe cine să dăm afară, cum vom funcţionăm apoi? Scrie undeva în programul de guvernare despre restructurarea angajaţilor? Dacă nu ar fi dat anul trecut atâtea creşteri salariale şi nu băgau şi voucherele şi norma de hrană poate ne descurcam. Acum nu ştiu ce va fi.

Nu putem majora nici impozitele, pentru că acestea au fost stabilite la sfârşitul anului trecut şi nu mai pot fi modificate. De asemenea, avem foarte multe societăţi comerciale care sunt în insolvenţă şi care nu plătesc impozite, cauză din care pierd 30% din bugetul oraşului”, a mai adăugat Vladimir Petruț.

Sursa: https://evz.ro/psd-dragnea-buget-primar-vladimir-petrut.html?utm_source=b14&utm_medium=referral