Anul nu a început cu vești bune pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp! Dimpotrivă. Ci cu o schimbare importantă și deranjantă.

S-a decis limitarea numărului de mesaje care pot fi forwardate de la utilizator la altul de la 20 la numai 5. Modificarea se aplică absolut tuturor utilizatorilor. Anunțul a fost făcut public la începutul acestei săptămâni de către vicepreședintele pentru politică a firmei și comunicații a companiei, Victoria Grand.

În India deja s-a încercat această modificare de “numai 5 forward-uri” din luna iulie 2018, unde s-au raportat cazuri serioase de răspândire de informații false viralizate prin această aplicație de mesagerie. În aceste 6 luni de probă numărul mesajelor forwardate a scăzut cu circa 25%. Acesta este și motivul pentru care s-a decis globalizarea deciziei de limitare a acestei opțiuni. Astfel, WhatsApp se va focusa tot mai mult pe promovarea comunicării utilizatorilor prin mesaje private, personale, cu oamenii cei mai apropiați.

Până recent, utilizatorii WhatsApp – în număr de aproximativ 1,5 anul trecut – puteau trimite același mesaj la 20 de persoane sau grupuri. Cel mai probabil din această cauză acest serviciu de mesagerie – achiziționat anul trecut de către cei de la Facebook – s-a aflat în vizorul opiniei pulbice sub acuzații de propagare de informații false și propagandă politică.

Sursa: https://www.divahair.ro/timp_liber/schimbare-majora-la-whatsapp-toti-suntem-afectati-utilizatorii-sunt-revoltati-peste-masura?utm_source=spynews.ro&utm_medium=site&utm_campaign=from-spynews