Schimbare majoră la WhatsApp, toți suntem afectați! Utilizatorii sunt revoltați peste măsură!

Anul nu a început cu vești bune pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp! Dimpotrivă. Ci cu o schimbare importantă și deranjantă.

S-a decis limitarea numărului de mesaje care pot fi forwardate de la utilizator la altul de la 20 la numai 5. Modificarea se aplică absolut tuturor utilizatorilor. Anunțul a fost făcut public la începutul acestei săptămâni de către vicepreședintele pentru politică a firmei și comunicații a companiei, Victoria Grand.

În India deja s-a încercat această modificare de “numai 5 forward-uri” din luna iulie 2018, unde s-au raportat cazuri serioase de răspândire de informații false viralizate prin această aplicație de mesagerie. În aceste 6 luni de probă numărul mesajelor forwardate a scăzut cu circa 25%. Acesta este și motivul pentru care s-a decis globalizarea deciziei de limitare a acestei opțiuni. Astfel, WhatsApp se va focusa tot mai mult pe promovarea comunicării utilizatorilor prin mesaje private, personale, cu oamenii cei mai apropiați.

Până recent, utilizatorii WhatsApp – în număr de aproximativ 1,5 anul trecut – puteau trimite același mesaj la 20 de persoane sau grupuri. Cel mai probabil din această cauză acest serviciu de mesagerie – achiziționat anul trecut de către cei de la Facebook – s-a aflat în vizorul opiniei pulbice sub acuzații de propagare de informații false și propagandă politică.

Sursa: https://www.divahair.ro/timp_liber/schimbare-majora-la-whatsapp-toti-suntem-afectati-utilizatorii-sunt-revoltati-peste-masura?utm_source=spynews.ro&utm_medium=site&utm_campaign=from-spynews

Posted on

Site-uri și aplicații, atacate de hackeri: Datele a peste 600 de milioane de conturi, de vânzare

Mai multe site-uri și aplicații internaționale au fost sparte de hackeri.

Datele a peste 617 de milioane de conturi sunt acum de vânzare pe dark web, într-o singură ofertă, sscrie Startup Cafe.

MyHeritage – 92 milioane

ShareThis – 41 milioane

HauteLook – 28 milioane

Animoto – 25 milioane

EyeEm – 22 milioane

8fit  – 20 milioane

Whitepages – 18 milioane

Fotolog – 16 milioane

500px – 15 milioane

Armor Games – 11 milioane

BookMate – 8 milioane

CoffeeMeetsBagel – 6 milioane

Artsy – 1 milion

DataCamp – 700,000

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/externe/site-uri-si-aplicatii-atacate-de-hackeri-datele-a-peste-600-de-milioane-de-conturi-de-vanzare-262575.html

Posted on

Windows 7 va fi închis oficial de către Microsoft în 2020

Microsoft închide oficial Windows 7, unul dintre cele mai populare din suita companiei, la 10 ani de la lansarea sa plină de succes.
De la lansarea sa, Windows 7 a dominat piața și continuă să fie utilizat de un număr foarte mare de dispozitive.

Potrivit NetMarketShare, în iulie 2018, 43% din dispozitivele active foloseau acest sistem de operare.

Înlocuitorul său este Windows 10, care în doar două luni de la lansare, a reușit să strângă 250 milioane de utilizatori. Microsoft a anunțat, pe site-ul său oficial, că data oficială de închidere a sistemului Windows 7 este 14 februarie 2020.

Astfel, utilizatorii vor avea la dispoziție un an pentru a-și face upgrade la Windows 10.

Compania sfătuiește utilizatorii să își schimbe sistemul de operare înainte de 2020 pentru a evita situațiile în care vor avea probleme cu acesta și nu vor mai putea beneficia de asistență tehnică.

Antena24.ro

Posted on