Tricolor de mari dimensiuni, fluturat în faţa monumentelor simbol ale municipiului Alba Iulia


Tricolor de mari dimensiuni, fluturat în faţa monumentelor simbol ale municipiului Alba Iulia

Un tricolor cu dimensiunile de 30 X 10 metri a fost fluturat, miercuri, de către liberali, în mare parte tineri, în faţa monumentelor simbol ale municipiului Alba Iulia, precum Sala Unirii şi Catedrala Încoronării. Acţiunea a făcut parte din ”Caravana Tricolorul”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Alin Ignat, prim-vicepreşedinte PNL, consilier local în municipiul Alba Iulia, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că acţiunea ”Caravana Tricolorul” s-a încheiat, miercuri, în Oraşul Marii Uniri, după ce steagul fusese desfăşurat în toate judeţele ţării.

”În vremuri în care s-a vorbit atât de mult despre Centenar, s-a vorbit despre generaţia de la 1918, despre valorile şi principiile lor, despre curajul şi dăruirea cu care au luptat pentru România Mare, s-a vorbit despre patriotism şi unitate, s-a vorbit în general, cred că e momentul să ascultăm istoria, să ascultăm mărturia tricolorului şi să acţionăm, lăsând cuvintele la o parte. Sub tricolorul ajuns astăzi la Alba Iulia, după ce a străbătut toate judeţele ţării, în cel mai important proiect naţional marca TNL, trebuie să ne luăm angajamentul vorbelor puţine, însoţite de fapte, de concret, de realizări pentru poporul român, pentru România”, a spus Alin Ignat.
Steagul a fost fluturat în faţa unor monumente importante din Alba Iulia, precum Catedrala Reîntregirii, în care au fost Încoronaţi Regii Ferdinand şi Maria, a Monumentului Unităţii Naţionale, proaspăt finalizat sau a Sălii Unirii, unde s-a semnat actul de Unire.
Prin ”Caravana Tricolorul”, TNL a vrut să marcheze 100 de ani de la Marea Unire. Acţiunea a început în 18 septembrie şi s-a încheiat la Alba Iulia, având în vedere că aici delegaţii românilor transilvăneni au votat unirea Transilvaniei cu România.

La acţiune au participat şi primarul din Alba Iulia, Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.
MEDIAFAX.RO
https://www.mediafax.ro/social/tricolor-de-mari-dimensiuni-fluturat-in-fata-monumentelor-simbol-ale-municipiului-alba-iulia-17721800

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *