Preşedintele UDMRKelemen Hunor, a anunţat joi că partidul pe care îl conduce va vota proiectul de buget pe 2019 în Parlament. Astfel, PSD şi ALDE şi-au asigurat sprijinul necesar pentru a scăpa de emoţii la votul ce va avea loc vineri în plenul reunit al Parlamentului.

”După discuțiile de săptămâna trecută și după proiectul dezbătut, eu cred că majoritatea problemelor au fost rezolvate. Au fost câteva chestiuni care necesitau corecții și s-au rezolvat (…) Lucrurile arată cu totul și cu totul altfel față de acum 2-3 săptămâni. De aceea noi am considerat și am luat o decizie: dacă astăzi, mâine când se va vota pe articole nu se va schimba nimic în ceea ce privește amendamentele noastre, atunci la votul final vom vota bugetul.”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a pledat pentru aprobarea cât mai rapidă a bugetului pe 2019.

”Este important cât mai repede autorităţile locale şi tot ce înseamnă administraţia locală şi centrală, educaţie şi sănătatea să aibă bugetul aprobat. Investiţiile să fie aprobate şi să ştie toată lumea începând de săptămâna viitoare pe ce se poate baza. Oricum am pierdut două luni de zile. E o pierdere uriaşă, mai ales în zona de investiţii”, a adăugat liderul UDMR.

PSD-ALDE avea emoţii privind votul de vineri după ce coaliţia a pierdut mai mulţi parlamentarii, majoritatea plecând pentru partidul lui Ponta, iar astfel majoritatea este tot mai fragilă.

Sursa: https://www.b1.ro/stiri/politica/udmr-voteaza-bugetul-262545.html